Sałatka ziemniaczana z szynką i papryką
łatwe
198 osób zapisało

Składniki
400 gramów
5 łyżek
0.5 sztuki
4 plastry
50 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i wystudź. Następnie pokrój w kostkę o wymiarach 2 cm.
Krok 2
W misce wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z mlekiem. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę szynkę, paprykę oraz listki tymianku.
Krok 3
Na koniec dodaj pokrojone ziemniaki, całość dobrze wymieszaj i dopraw do smaku. Do sałatki dobrze będzie pasował również upieczony, chrupiący boczek, którym możesz zastąpić szynkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana z szynką i papryką
Sałatka ziemniaczana z papryką i szynką to szybka przekąska, doskonała na drugie śniadanie do pracy, na grilla, a także na domowe przyjęcie. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i uniwersalna. Zacznij od ugotowania ziemniaków, najlepiej w mundurkach, ponieważ będzie się je wygodnie obierało. Wybierz specjalne odmiany sałatkowe, np. frezje lub albiny. Mają niewiele skrobi, więc nie będą się rozpadały podczas gotowania i krojenia. Przestudzone ziemniaki pokrój w dość dużą kostkę i połącz z pozostałymi składnikami: papryką i szynką. Wybierz czerwoną paprykę, by sałatka zyskała bardziej wyrazisty kolor. Użyj szynki dowolnego gatunki, dobrze będzie pasował też wędzony, podsmażony do chrupkości boczek. Jeśli chcesz, by sałatka nabrała nieco ostrości, dodaj do niej czerwoną cebulę. Składniki wymieszaj razem z sosem na bazie mleka i majonezu. Dopraw do smaku świeżymi ziołami, np. tymiankiem. Do ziemniaków będzie pasował także rozmaryn. Sprawdź, jak smakuje – mamy nadzieję, że korzystanie z naszych przepisów będzie dla Ciebie przyjemnością.