Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

500 gramów

150 gramów

20 gramów

300 mililitrów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną marchew w kostkę i pokrojoną fasolkę ugotuj w wodzie z Bulionem Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 1

Krok 2

Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 2

Krok 3

Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 3

Krok 4

Podawaj jako dodatek do dań z ugotowanymi ziemniakami.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z groszkiem i fasolą szparagowąMarchewka z groszkiem i fasolą szparagową

Ten delikatny i kremowy warzywny dodatek cieszy się dużą popularnością już od lat. Jest prosty do wykonania i doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową może być samodzielną przekąską lub uzupełnieniem obiadowych dań. Przyrządza się ją dość szybko. Pokrój w kostkę marchewkę, dorzuć do niej zielony groszek i fasolkę szparagową. Warzywa ugotuj do miękkości w bulionie, a następnie dodaj do nich zasmażkę i dobrze wymieszaj. Przyrządzisz ją z mąki i tłuszczu. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową będzie świetnie smakować podana z ugotowanymi ziemniakami, zwłaszcza w wersji purée. Dobrze komponują się z nią różnego rodzaju mięsa, ryby, kotlety warzywne czy kopytka. Choć tak przygotowana marchewka króluje jako uzupełnienie obiadowych potraw, sprawdzi się też na kolację. Będzie wyśmienita, jeśli zaserwujesz ją ze świeżym pieczywem, ziemniaczanymi krokietami lub wytrawnym omletem. Dowiedz się, jak przygotować ten pyszny warzywny dodatek! Zapoznaj się z naszym przepisem.