Młode ziemniaki z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młode ziemniaki z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

2 opakowania

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w całość w wodzie, ok. 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, musztardą, miodem i dwiema łyżkami stołowymi gorącej wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Miękkie ziemniaki odcedź, odparuj i połącz z wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw, aby ostygły.

Krok 4

Przełóż sałatkę na talerz. Cebulę pokrój w piórka, a szczypior posiekaj. Sałatkę udekoruj cebulą, szczypiorem i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek à la podpłomyk
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej