Sola w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola w pomarańczach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jarzyny, pokrój w plastry i obsmaż na patelni na łyżce masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2

Obierz pomarańcze i pokrój w plastry.

Krok 3

Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr na rybę z obu stron.

Krok 4

Podsmaż solę na patelni.

Krok 5

Gotową rybę obłóż plastrami warzyw oraz pomarańczy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej