Sałatka wieloskładnikowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wieloskładnikowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

5 plastrów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i owoce oczyścić, obrać i posiekać w kostkę mniej więcej tej samej wielkości.

Krok 2

Dodać kapary, odsączony tuńczyk i groszek. oprósz wszystko oregano i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Składniki sałatki połącz ze sobą, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej