
Składniki
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
10 dekagramów
1 łyżka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera umyj i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Po wystudzeniu pokrój w kostkę razem z jajami.
Krok 3
Śmietanę kremówkę ubij, dodaj do selera.
Krok 4
Orzechy posiekaj, dodaj do sałatki. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej