
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
50 gramów
300 mililitrów
20 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w kostkę marchew ugotuj do miękkości w wodzie z Bulionem warzywnym Knorr, na końcu dodaj groszek. Odcedź.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz, dodaj bułkę i smaż na złocisty kolor.

Krok 3
Połącz bułkę z marchewką dokładnie mieszając.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marchewka z groszkiem w bułce tartej
Kiedy skończą ci się pomysły na sałatki do obiadu, najlepiej powrócić do klasyków, które zawsze się sprawdzają. Marchewka z groszkiem jest bardzo popularnym dodatkiem, który zwykle serwujemy do kotleta mielonego oraz innych mięs. Jak podkreślić jej smak? Marchewka z groszkiem z puszki na patelni doskonale komponuje się z podsmażoną na tłuszczu tartą bułką. Dzięki niej warzywa staną się chrupiące i jeszcze bardziej apetyczne. Najpierw jednak należy je ugotować do miękkości. Z czym serwować marchewkę z groszkiem? Przepis pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i ryb oraz potraw jarskich. Groszek z marchewką z bułką tartą może być podawanya na przykład z kotletem schabowym, bądź z klopsami. Dobrze komponować będzie się też z paluszkami rybnymi lub rybnymi filetami w złocistej panierce. Marchewka z groszkiem z bułką tartą wzbogaci także smak delikatnego ziemniaczanego purée oraz sznycli. Smacznego!
Dla kogo?
Groszek z marchewką z bułką tartą to propozycja dla osób lubiących klasyczne dodatki do dań, przygotowywane w nieco unowocześnionej formie. Świetnie wpisuje się zarówno w menu osób ceniących kuchnię roślinną, jak i tych z was, dla których mięso jest podstawą codziennego jadłospisu.
Na jaką okazję?
Oczywiście, że marchewka z groszkiem w bułce tartej najlepiej pasuje do obiadu! Możecie ją zaserwować zarówno na co dzień, jak i podczas rodzinnych, świątecznych posiłków.
Czy wiesz, że?
Marchewka z groszkiem jest jednym z najpopularniejszych dodatków do dań mięsnych, jakie serwowane są w Polsce. Znana jest od wielu lat, w różnych wersjach. W niektórych regionach kraju dodaje się do niej liście świeżej pietruszki.
Dla urozmaicenia:
Jeśli zależy ci na czasie, możesz kupić gotową mrożonkę marchewki z groszkiem. Marchewka z groszkiem najlepiej smakuje na ciepło, jednak podawana na zimno też będzie wyśmienita.