
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 plastry
2 ziarna
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówkę ugotować do miękkości. Bułkę podgrzać w piekarniku lub mikrofali zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Bułkę przeciąć wzdłuż, do środka włożyć plasterki ogórka, pomidora i parówkę.
Krok 3
Polać ketchupem i majonezem, posypać cebulką w kostce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hot dog z warzywami i smażoną cebulką
Szybka, prosta i smaczna przekąska, którą zazwyczaj jesz pod gołym niebem, na pikniku, koncercie albo podczas spaceru – to oczywiście hot-dog. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, ale dzięki nim stworzysz coś prostego i smacznego do przegryzienia zamiast np. kanapek lub wrapów. Hot-dogi możesz podać również jako poręczną przekąskę podczas imprezy. Wtedy sprawdzi się w nieco pomniejszonych wersjach – wykorzystaj do ich zrobienia mniejsze bułeczki i kup małe parówki dla dzieci. Możesz też użyć tych większych i pokroić je na mniejsze części. Dodaj pomidora, ogórka, smażoną cebulkę, a obok postaw ketchup, majonez i musztardę. Do hot-dogów serwuj też inne sosy, bardzo dobrze będzie się z nimi komponował np. sos czosnkowy lub tzatziki. Dla urozmaicenia – włóż do bułki pokrojony w plastry ser żółty oraz liście sałaty. Gotowe hot-dogi przebij patyczkiem i ułóż na półmisku. Tak podane staną się hitem Twojego imprezowego menu albo smaczną kolacją, kiedy masz ochotę na proste i szybkie danie. Sprawdź nasz przepis!