Sałatka z makreli z suszoną żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
230 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

160 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

20 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 1

Krok 2

Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 4

Krok 5

Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej