Pieczarkowy omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy omlet

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

10 dekagramów

1 gram

1 łyżeczka

3 sztuki

null

null

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij (najlepiej mikserem), dodaj 3 łyżki mąki pszennej i małą,płaską łyżeczkę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Powoli wlej ciasto na patelnię z odrobiną oliwy i usmaż je z każdej strony na wolnym ogniu.  

Krok 3

Cebulę, pieczarki i pomidory pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Usmażony omlet delikatnie połóż na talerzu i na jednej jego połowie wyłóż nadzienie pieczarkowe. Posypujemy je cienką warstwą startego sera.

Krok 5

Złóż placek na pół, przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym piekarnika 2-3 minuty tak, by ser się rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej