
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
400
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
60 mililitrów
80
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paseczki.
Krok 2
Grzyby MUN namocz. Warzywa (szalotkę, dymkę groszek, czosnek)posiekaj.
Krok 3
W woku rozgrzej olej, podsmaż paski kurczaka, a następnie dodaj rozmoczone i osączone grzyby, kiełki oraz posiekane warzywa. Całość smaż około 10 minut.
Krok 4
Do potrawki dodaj mleczko kokosowe.
Krok 5
Dodaj curry, sos sojowy oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Duś około 10 minut aż wszystko zmięknie. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej