
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
0.5 pęczka
3 sztuki
1 szklanka
2 opakowania
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko. Filety przekrój wzdłuż i rozbij. Oprósz sola i pieprzem, obtocz w mące.
Krok 2
Smaż na maśle i oleju. Przełóż na talerz.
Krok 3
Sparzone cytryny pokrój w ćwiartki, oliwki poprzekrawaj na połowy.
Krok 4
Obraną cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na tłuszczu z mięsa około 3 minut, następnie włóż mięso, wlej bulion Knorra, dodaj ćwiartki cytryn i duś około 5 minut.
Krok 5
Pomidora pokrój w plastry , szczypiorek posiekaj, dopraw. Podawaj do mięsa i ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej