Kurczak po tajsku z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po tajsku z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
284 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

300 osób wydrukowało

Pobierz pdf

402 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

250 gramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż basmati zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Krok 2

Na dużej rozgrzanej patelni z margaryną smaż piersi z kurczaka wraz z cebulą pokrojoną w pół plastry, aż kurczak będzie brązowy z obu stron. Dodaj zieloną pastę curry i smaż kolejną minutę.

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr rozpuść w zimnym mleku i dodaj do mięsa na patelni.

Krok 4

Gotuj kurczaka, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Podawaj kurczaka z ryżem basmati. Udekoruj startą skórką z cytryny i świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po tajsku z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej