
Składniki
5 ziaren
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczęta umyj, podziel na części i uduś w rondlu.
Krok 2
Ziele angielskie zmiażdż w moździerzu. Dodaj do kurcząt wraz z masłem. Zalej szklanką bulionu i gotuj.
Krok 3
Gdy kurczęta będą miękkie, wyjmij je, a w sosie ugotuj agrest.
Krok 4
Z mąki i masła zrób zasmażkę i dodaj na koniec do potrawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej