Kurczak z agrestem z Jarosławia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z agrestem z Jarosławia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 ziaren

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczęta umyj, podziel na części i uduś w rondlu.

Krok 2

Ziele angielskie zmiażdż w moździerzu. Dodaj do kurcząt wraz z masłem. Zalej szklanką bulionu i gotuj.

Krok 3

Gdy kurczęta będą miękkie, wyjmij je, a w sosie ugotuj agrest.

Krok 4

Z mąki i masła zrób zasmażkę i dodaj na koniec do potrawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z agrestem z Jarosławia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone tofu ze szpinakiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej