Kurczak z brzoskwiniami z puszki i ryżem: pierś | Przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwinią

o smaku słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
275 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w nieduże plastry, a cebulę oraz paprykę w paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Następnie dołóż cebulę oraz paprykę i smaż chwilę razem.

Krok 3

Na patelnię wlej szklankę wody i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień, dodaj pokrojone brzoskwinie i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z brzoskwiniąKurczak z brzoskwinią

Wydaje Ci się, że kurczak i brzoskwinie nie bardzo do siebie pasują? Pora zmienić zdanie! To połączenie smaków rodem z kuchni orientalnej zapewni Ci prawdziwą kulinarną ucztę. Kurczak z brzoskwiniami, podany z ryżem na stałe zagości w Twoim menu!

Dla kogo?

Cenisz sobie szybkie i proste w przygotowaniu obiady? Kurczak z brzoskwiniami z puszki będzie Twoim ulubiony przepisem. 

Na jaką okazję?

To danie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie obiadu. Pierś z kurczaka z brzoskwiniami jest gotowa w 15 minut!

Czy wiesz, że?

Sos słodko-kwaśny wywodzi się z kuchni orientalnej, ale jest niezwykle popularny na całym świecie. Zapewnia potrawom charakterystyczny, oryginalny smak.

Dla urozmaicenia

Do dania możesz dodać pędy bambusa z puszki. Dzięki temu kurczak z brzoskwiniami będzie miał jeszcze bardziej orientalny charakter.