
Składniki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
150 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wymieszać przyprawę z olejem i powstałą marynatą polać udka. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

Krok 2
Piekarnik nagrzać do 190 st. C, wstawić naczynie z udkami, piec ok. 50 minut, co jakiś czas polewając mięso powstałym sosem.

Krok 3
Przygotować surówkę. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać kapustę i marchewkę. Połączyć jogurt, majonez, ocet, sok z cytryny i musztardę. Doprawić sos pieprzem i dokładnie wymieszać z warzywami. Upieczone udka podawać z surówką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złociste udka z domową surówką Colesław
To danie uwielbiają dzieci. Być może dlatego, że udka wygodnie się je, a mięso jest miękkie i bardzo smaczne. Udka podaję z surówką Colesław własnej roboty. To zestaw idealny!