
Składniki
750 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 litr
125 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.

Krok 2
Pokrój wystudzoną pierś z kurczaka w małe kostki.

Krok 3
Obierz cytrusy ze skórki i błonek.

Krok 4
Ułóż w salaterce rukolę, rozłóż na niej owoce. Następnie połóż kawałki kurczaka.

Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej sałatkę.

Krok 6
Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Sałatkę podawaj udekorowaną plasterkami cebuli.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej