Sałatka ze szparagami i kurczakiem - z zielonymi | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
339 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

686 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

400 gramów

8 sztuk

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.

Krok 2

Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.

Krok 3

W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.

Krok 4

Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem, który urozmaici taka sałatkę są świeże truskawki. W sezonie letnim naprawdę warto dodać je do sałatki.

1

Opinie o przepisie

  • Lukasz Polak

    Lukasz Polak , 25.05.2020

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem i szparagamiSałatka z kurczakiem i szparagami

Szybkie i smaczne danie? Sałatka z zielonymi szparagami i kurczakiem to strzał w dziesiątkę! Przygotowanie tej potrawy zajmuje jedynie pół godziny, a efekty na talerzach zachwycają nawet najbardziej wymagających smakoszy. Nie czekaj i już teraz sprawdź się w roli szefa kuchni z naszymi recepturami.

Dla kogo?

Nasz przepis jest idealny dla fanów warzyw i ciekawych połączeń smakowych. Dodatkowo sałatka z kurczakiem i szparagami to proste danie, więc każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych, może rozpocząć przygotowania. Nawet kulinarni nowicjusze poradzą sobie z recepturą!

Na jaką okazję?

Sałatka ze szparagami i kurczakiem jest idealną potrawą na lunch. Nie musisz jej odgrzewać i z łatwością zapakujesz ją do pudełka na wynos. Sałatka sprawdzi się także na wiele innych okazji, takich jak: spotkanie ze znajomymi czy kolacja z drugą połówką. To Ty decydujesz, kiedy ją zaserwujesz!

Czy wiesz, że?

W naszych przepisach przykładamy dużą wagę do tego, by mięso było soczyste. Jak uzyskać najlepsze rezultaty? Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą Knorr i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski i połącz z resztą składników. Gwarantujemy, że kurczak w tej odsłonie będzie wyśmienity.

Dla urozmaicenia:

Sałatka, w skład której wchodzą szparagi, kurczak smakuje doskonale, jednak możesz urozmaicić ją dodatkowymi składnikami. Jeżeli lubisz mięso, to sięgnij po boczek lub szynkę prosciutto. A może wolisz warzywa? Papryka również zda egzamin. Po przygotowaniu naszej receptury podziel się w komentarzu opinią, jak smakowało Ci danie.