
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż filety na patelni z dwóch stron.
Krok 2
Porwij liście sałaty rzymskiej na małe kawałki, dodaj do nich mandarynki z puszki.
Krok 3
Przygotuj sos mieszając jogurt z majonezem. Na koniec dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i dopraw całość do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i mandarynkami
Sałatka z kurczakiem i mandarynkami to wyśmienite i udane połączenie smaków. Delikatne mięso drobiowe ze słodkimi, soczystymi owocami, tworzy pyszne danie, które doskonale sprawdzi się podane na przystawkę albo kolację. Na początek podsmaż filety z kurczaka, aby się zarumieniły, a w środku pozostały soczyste. Kiedy będą gotowe, pokrój mięso na małe kawałki lub paski, dodaj sałatę rzymską oraz mandarynki, najlepiej z puszki – są słodsze i pozbawione błonek. Całość dopraw gęstym, wyrazistym sosem, przygotowanym poprzez wymieszanie majonezu z jogurtem naturalnym i przyprawą uniwersalną. Żeby sałatka była lekko chrupiąca, możesz dołączyć do niej nieco zmiażdżonych w moździerzu lub drobno posiekanych orzechów włoskich, uprażonych wcześniej na patelni. Mięso przed umieszczeniem w sałatce warto skropić niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub limonki. Sałatkę serwuj z grzankami, paluszkami grissini albo bagietkę. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.