
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błonek. Kurczaka marynuj w Przyprawie do kurczaka Knorr przez godzinę. Następnie obsmaż mięso i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Posmaruj masłem i posyp ziołami prowansalskimi. Upiecz w piekarniku tak, aby powstały grzanki (możesz to zrobić równocześnie z pieczeniem kurczaka).

Krok 3
Pomarańcze obierz i przy pomocy noża wytnij z owocu filety. Zrób to nad miską, w której zbierz ściekający sok.

Krok 4
Pomidorki pokrój na pół, rzodkiewki w plastry. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Roszponkę możesz pozostawić w całości. Następnie wymieszaj sałaty z filetami pomarańczy, pomidorkami cherry i rzodkiewką.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem pomarańczowym oraz oliwą. Na koniec dopraw musztardą.

Krok 6
Kurczaka pokrój w cienkie plastry i rozłóż na talerzu. Na wierzchu ułóż sałatkę. Całość polej sosem i podawaj z grzankami ziołowymi.


Dobra rada:
Do sałatki możesz również dodać sałaty o ostrym i wyraźnym smaku jak, na przykład rukolę czy radicchio. Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka kalifornijska
Kalifornia kojarzy się przede wszystkim z cudownym słońcem i beztroskiemu życiem. W kuchni klimat słonecznej Kalifornii zapewnią ci dojrzałe warzywa, pomarańcza i opieczone na złoty brąz kawałki kurczaka. Sałatka kalifornijska jest doskonała na każdą okazję o każdej porze roku. Pokochasz ją za szybkość wykonania i piękny efekt wizualny. Upieczone według przepisu mięso pokrój w poprzek włókien i ułóż na talerzu. Z warzyw wykonaj kompozycję wokół mięsa. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanego kurczaka są słodkie pomarańcze, obrane ze skóry i filetowane. Koniecznym dodatkiem do sałatki kalifornijskiej jest oczywiście pieczywo. Najlepiej będą pasowały do niej grzanki, które wykonasz z bagietki. Pamiętaj, aby przed wsadzeniem ich do piekarnika lekko skropić je oliwą i koniecznie posypać ziołami. Będą złociste i pachnące. To danie bardzo szybko znika z talerzy.