Maślany kurczak masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany kurczak masala

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

sos:

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

1 szklanka

80 gramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od zamarynowani mięsa. Filet z kurczaka przekrój wzdłuż na pół aby powstały cztery płaskie kawałki. Skrop mięso olejem i natrzyj przyprawami Knorr.

Krok 2

Teraz przygotuj sos. Cebulę i czosnek pokrój na mniejsze kawałki i duś w naczyniu miksującym 3min/120C/obr. 2

Krok 3

Dodaj wszystkie przyprawy i dalej duś 1min /120C/obr. 2.

Krok 4

Do naczynia miksującego wlej pomidory, wodę, napój kokosowy. Nałóż przystawkę Varoma, ułóż w dolnej części mięso, przykryj i gotuj całość 20min/100C/obr. 2

Krok 5

Gdy mięso będzie gotowe odłóż je na bok. Dodaj do sosu świeże masło i wymieszaj 20s/obr.2 Mięso poszarp w dłoniach na większe kawałki i również dodaj do sosu. Całość zagotuj i podawaj 2min/100C/obroty wsteczne/obr.2

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z gotowanym ryżem i świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany kurczak masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowy hummus
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Maślany kurczak masalaMaślany kurczak masala

Oto danie, od którego swoją przygodę z potrawami z Indii zaczyna większość kucharzy. Jest proste w przygotowaniu, a smaki są idealnie wyważone. Choć nie brakuje mu orientalnych aromatów, autorstwo przepisu na kurczaka masala z masłem przypisuje się szefom kuchni z Wielkiej Brytanii. Nie ma to, jak apetyczny miszmasz!

Dla kogo?

Nie jesteście pewni czy indyjskie specjały posmakują Wam i Waszym bliskim? Maślany kurczak masala łagodnie wprowadzi Was w klimat, w którym nie brakuje wyśmienitych produktów i różnorodnych przypraw.

Na jaką okazję?

Drób często pojawia się na stołach jako uniwersalny i szybki w przygotowaniu składnik. Nie pozwalajcie sobie jednak na nudę. Delikatne mięso w pachnącym sosie w postaci maślanego kurczaka masala zyska zupełnie nowy charakter.

Czy wiesz, że?

Maślane danie jest inspirowane nie tylko kulinariami indyjskimi, ale też pakistańskimi.

Dla urozmaicenia:

Do przepisu na mięsną marynatę do kurczaka masala można włączyć jogurt naturalny.