
Składniki
650 gramów
1.5 łyżeczki
50 mililitrów
1.5 łyżeczki
1 łyżka
1.5 łyżeczki
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2.5 cm
1 łyżeczka
1 słoik
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj łyżkę soku z limonki z mieszanką przypraw Knorr do pikantnego kurczaka. W powstałej marynacie wymieszaj kawałki mięsa. Odstaw je w chłodne miejsce na 30 min.
Krok 2
W garnku o grubym dnie upraż Cynamon z Indonezji Knorr, roztarty kardamon i Kmin rzymski z Indii Knorr. Dodaj cebulę, chili, posiekany czosnek, starty imbir i 3 łyżki oleju. Smaż, aż cebula zbrązowieje. Dodaj resztę oleju, obsmaż kawałki kurczaka, dodaj 3/4 szklanki wody, pomidory, mieloną kolendrę, Kurkumę z Indii i Ostrą paprykę z Hiszpanii Knorr. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15-20 min., aż kurczak będzie miękki.
Krok 3
Danie podawaj z ryżem, oprószone posiekaną natką kolendry.

Dobra rada:
Do potraw pikantnych zawsze podawaj jogurt naturalny – zrównoważy on ostrość dania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej