Pierś z kurczaka z orzechowym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

291 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą.

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - Krok 1

Krok 2

Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błon. Na środku, zaczynając od grubszej strony, na całej długości zrób nacięcie w piersi. Lekko rozbij młotkiem na grubość około 2 cm, uważając jednak, aby nie rozciąć mięsa. Rozbite piersi zanurz w przygotowanej marynacie.

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - Krok 2

Krok 3

Chleb pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj masło i pokruszone orzechy. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i roztarty ząbek czosnku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowanym farszem nadziej piersi z kurczaka.

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - Krok 4

Krok 5

Piersi ułóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 14 minut, odwracając pierś co jakiś czas.

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - Krok 5

Krok 6

Pierś przekrój po skosie na pół. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z orzechowym farszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kurczaka z orzechowym farszem Pierś z kurczaka z orzechowym farszem

Masz ochotę na nietypowe połączenia smakowe? Niebanalnym daniem o niezwykle wyrafinowanym smaku będzie pierś z kurczaka z orzechowym farszem. W kuchni warto korzystać z orzechów, które potrafią całkowicie odmienić smak dania. Mięso zyska wyrazistego smaku, jeśli dodasz Fix soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem. Aby wypełnić kurczaka farszem, wystarczy lekko go naciąć i stworzyć kieszonkę na nadzienie. Farsz jest niezwykły, gdyż prócz orzechów laskowych w jego skład wchodzą kawałki razowego chleba i przyprawy. Stworzą one gęstą masę, którą wypełnisz kieszenie kurczaka. Mięso możesz podawać z ziemniakami lub ryżem. Dodatek ulubionej surówki jest również wskazany. Takie danie spokojnie możesz zaserwować na wykwintnym przyjęciu lub rodzinnej uroczystości. Nie wymaga ono wielkiego kulinarnego talentu, a prezentuje się znakomicie.