Orientalny kurczak z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z marchewką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w cienkie paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2

Marchewkę pokrój w krążki i dodaj na patelnię.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z sokiem pomarańczowym, wlej na patelnię i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Danie dopraw cynamonem. Podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z marchewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orientalna karkówka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej