
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
200 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli. Dodaj pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Smaż chwilę, aż kurczak nabierze złotego koloru. Dodaj Fix Knorr rozmieszany razem ze szklanką wody oraz obraną, przekrojoną na 2 cm słupki fasolkę szparagową. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Wszystko razem gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, po czym danie uzupełnij cieciorką i gotuj razem kolejne 5 minut.

Krok 3
Tuż przed podaniem potrawkę zapraw jogurtem. Podawaj z posiekaną natką kolendry.


Dobra rada:
Aby uzyskać jednolitą strukturę sosu, jogurt rozprowadź z ciepłym sosem z potrawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z cieciorką na jogurcie
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.