Tofu ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami | Przepisy.pl pixel

Smażone tofu ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

295 osób wydrukowało

Pobierz pdf

638 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

80 gramów

150 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

60 mililitrów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu pokrój w kostkę o boku 1 cm, suszone pomidory w paseczki, cebulkę w drobną kostkę, a zioła posiekaj.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Szpinak umyj i osusz.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż na oliwie tofu aż będzie złociste, dodaj cebulkę, pokruszone orzechy nerkowca oraz suszonego pomidory.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Dopraw curry Knorr i smaż jeszcze kilka minut.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Dodaj szpinak oraz zioła. Chwilę całość wymieszaj na gorącej patelni i natychmiast podawaj.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Smażone tofu może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.

1

Opinie o przepisie

  • Emila Łapieniecka

    Emila Łapieniecka , 31.12.2018

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone tofu ze szpinakiemSmażone tofu ze szpinakiem

Urozmaicone i różnorodne przepisy to niekoniecznie tylko te czasochłonne. Wygoda i prostota często idą ze sobą w parze. Nie wierzysz? Sięgnij po przepis na smażone tofu ze szpinakiem. Szybko, łatwo i jak smacznie!

Dla kogo?

Dla osób będących z wiecznym biegu! Obalamy mity! Prowadząc aktywny tryb życia, wcale nie musisz rezygnować z domowych posiłków.

Na jaką okazję?

Kiedy wracasz zmęczony z pracy lub uczelni, a jedyne, o czym marzysz to pyszny obiad i relaks na kanapie. Przygotowanie smażonego tofu ze szpinakiem zajmie Ci jedynie 20 minut, a resztę czasu możesz przeznaczyć na odpoczynek.

Czy wiesz, że?

Tofu to rodzaj sprasowanej masy, który powstaje w procesie koagulacji napoju sojowego. Tofu pochodzi z Chin i najczęściej wykorzystuje się go w daniach kuchni azjatyckiej.

Dla urozmaicenia:

Smażone tofu ze szpinakiem może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.