
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
80 gramów
150 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
60 mililitrów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę o boku 1 cm, suszone pomidory w paseczki, cebulkę w drobną kostkę, a zioła posiekaj.

Krok 2
Szpinak umyj i osusz.

Krok 3
Na patelni podsmaż na oliwie tofu aż będzie złociste, dodaj cebulkę, pokruszone orzechy nerkowca oraz suszonego pomidory.

Krok 4
Dopraw curry Knorr i smaż jeszcze kilka minut.

Krok 5
Dodaj szpinak oraz zioła. Chwilę całość wymieszaj na gorącej patelni i natychmiast podawaj.


Dobra rada:
Smażone tofu może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażone tofu ze szpinakiem
Urozmaicone i różnorodne przepisy to niekoniecznie tylko te czasochłonne. Wygoda i prostota często idą ze sobą w parze. Nie wierzysz? Sięgnij po przepis na smażone tofu ze szpinakiem. Szybko, łatwo i jak smacznie!
Dla kogo?
Dla osób będących z wiecznym biegu! Obalamy mity! Prowadząc aktywny tryb życia, wcale nie musisz rezygnować z domowych posiłków.
Na jaką okazję?
Kiedy wracasz zmęczony z pracy lub uczelni, a jedyne, o czym marzysz to pyszny obiad i relaks na kanapie. Przygotowanie smażonego tofu ze szpinakiem zajmie Ci jedynie 20 minut, a resztę czasu możesz przeznaczyć na odpoczynek.
Czy wiesz, że?
Tofu to rodzaj sprasowanej masy, który powstaje w procesie koagulacji napoju sojowego. Tofu pochodzi z Chin i najczęściej wykorzystuje się go w daniach kuchni azjatyckiej.
Dla urozmaicenia:
Smażone tofu ze szpinakiem może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.