Krewetki z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj, obierz ze skorupek i usuń czarne jelita, po czym umyj je i osusz.

Krok 2

Papryczkę przekrój, wyjmij nasiona i pokrój ją na 12 części, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Do krewetek dodaj czosnek, posól, wymieszaj i zostaw na 5 minut.

Krok 4

Do 4 miseczek wlej po 2 łyżki oleju, włóż po 3 kawałki papryczek i krewetki. Wymieszaj i wstaw do piekarnika.

Krok 5

Piecz przez około 15 minut i odwracaj je co jakiś czas.

Krok 6

Krewetki serwuj posypane posiekaną natką. Świetnie smakują z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej