Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami
łatwe
110 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 sztuki
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
250 mililitrów
250 gramów
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrojoną w pół plastry cebulę podsmaż na oleju, aż będzie miękka, po czym dodaj posiekaną ostrą papryczkę chili, czosnek oraz kukurydzę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Krok 2
Mleko zagotuj z kostkami Knorr.
Krok 3
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zagotowanego mleka.
Krok 4
Dodaj również mieszankę kukurydzianą. Całość zagotuj i wymieszaj dokładnie.
Krok 5
Gotowy sos wraz z ziemniakami przelej do naczynia żaroodpornego. Posyp obficie startym żółtym serem i wstaw do piekarnika na 1 godzinę, aż ziemniaki będą gotowe i ser złocisty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej