
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój w cienkie plastry ziemniaki, następnie gotuj je w osolonej wodzie 10 minut.

Krok 2
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem ułóż warstwami ziemniaki i pokrojony w kawałki ser.

Krok 3
Rozmąć jajka z mlekiem, Fixem Knorr i gałką muszkatołową.

Krok 4
Całość polej sosem i piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez 25 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka ziemniaczano – serowa
Zapiekanka ziemniaczano-serowa to bardzo uniwersalne danie, które sprawdzi się na wiele różnych okazji. Z powodzeniem podasz je na obiad czy ciepłą kolację. Ich główny składnik – ziemniaki, dokładnie obierz i pokrój w dość cienkie plastry. Podgotuj je przez krótki czas w garnku – dzięki temu proces ich zapiekania będzie zdecydowanie krótszy. Następnie przygotuj naczynie żaroodporne. Na początek wysmaruj jego ściany tłuszczem – dzięki temu składniki dania nie będą do nich przywierały. Następnie warstwami układaj kawałki ziemniaków i serków topionych. Całość zalej sosem serowym. Do jego przygotowania wykorzystaj jajka, które zapewnią spójną konsystencję dania. Piecz je w średnio nagrzanym piekarniku – do momentu, w którym wierzch zapiekanki stanie się złotobrązowy. Podawaj bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się np. słodko-kwaśna surówka z białej kapusty. Wierzch zapiekanki możesz udekorować liśćmi świeżych ziół, które nadadzą również dodatkowy posmak. Życzymy udanego gotowania.