Szparagi na przystawkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi na przystawkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane szparagi zawiń w plastry szynki.

Krok 2

Pokrój dekoracyjnie paprykę, pomidora i ogórki konserwowe.

Krok 3

Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z majonezem. Na liściach sałaty układaj dekoracyjnie szparagi w szynce i pozostałe warzywa. Polej sosem pietruszkowym i podawaj.

Krok 4

Szparagi obierz, odetnij zgrubiałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej