
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso, umyj i osusz. Dopraw przyprawą Knorr i podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z połówkami pieczarek.
Krok 2
Zetrzyj sery i podgrzewaj razem z mięsem na patelni, do momentu, aż się stopią.
Krok 3
Rozprowadź po całości śmietanę i dodaj sos sałatkowy Knorr.
Krok 4
Dobrze wymieszaj i duś całość około 5 minut. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i świeżo zmielony pieprz

Dobra rada:
Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z gotowanym ryżem lub ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś kurczaka z pieczarkami
To danie łączy w sobie delikatny smak mięsa drobiowego z wyrazistym aromatem sosu serowego, a całość dopełniają grzyby. Przygotuj pierś z kurczaka z pieczarkami – nie zajmie Ci to wiele czasu, a efekt będzie naprawdę wspaniały. Potrawę możesz podać na niemal każdą okazję – sprawdzi się jako poczęstunek dla gości oraz składnik codziennego obiadu. Równie dobrze smakuje bez żadnych dodatków. Zacznij przygotowania: oczyść i osusz mięso, a następnie pokrój je na filety. Dopraw przyprawami: majerankiem, granulowanym czosnkiem oraz pieprzem, i smaż na rozgrzanej patelni z pieczarkami. Teraz czas na sery: gorgonzolę i ementaler zetrzyj na tarce i podgrzewaj na patelni razem z mięsem. Smaż do momentu ich stopienia. Całość polej śmietaną i dodaj sos sałatkowy. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i duś jeszcze przez kilka minut. Jako zwieńczenie przygotowań przypraw potrawę posiekaną bazylią oraz innymi ziołami. Serwuj z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Przygotuj tę pyszną pierś z kurczaka na najbliższą okazję.