Pierś kurczaka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
1373 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

551 osób wydrukowało

Pobierz pdf

683 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso, umyj i osusz. Dopraw przyprawą Knorr i podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z połówkami pieczarek.

Krok 2

Zetrzyj sery i podgrzewaj razem z mięsem na patelni, do momentu, aż się stopią.

Krok 3

Rozprowadź po całości śmietanę i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4

Dobrze wymieszaj i duś całość około 5 minut. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i świeżo zmielony pieprz

przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z gotowanym ryżem lub ziemniakami.

8

Opinie o przepisie

  • Bogas Bogas

    Bogas Bogas , 23.02.2020

    przepyszne wyszlo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Klofta

    Maciej Klofta , 11.12.2017

    Dzieciaki zajadali się

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Jakubowski

    Bogdan Jakubowski , 15.01.2017

    zrobiłem wyszło nie źle szkoda że nie ma podobnych wartości odżywczych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Malycha

    Marta Malycha , 14.01.2017

    Delicious !!! :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jelonek

    Barbara Jelonek , 30.08.2016

    .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Majka Pawlaczyk

    Majka Pawlaczyk , 29.08.2016

    No, właśnie! Mnie też obrazek nie pasuje! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Modrzejewska

    Alicja Modrzejewska , 29.08.2016

    Kurczak jest, pieczarki też - ale o podsmażanej cebulce nic w przepisie nie wspomnieli. A to zielone przypomina raczej świeży majeranek lub bazylię niż koperek. Albo przepis niedokładny, albo kogoś poniosło ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dawid Gorowy

    Dawid Gorowy , 29.08.2016

    Być może jestem jeszcze wczorajszy ale pieś z kurczaka pocięta w kostkę nieco inaczej wygląda ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś kurczaka z pieczarkamiPierś kurczaka z pieczarkami

To danie łączy w sobie delikatny smak mięsa drobiowego z wyrazistym aromatem sosu serowego, a całość dopełniają grzyby. Przygotuj pierś z kurczaka z pieczarkami – nie zajmie Ci to wiele czasu, a efekt będzie naprawdę wspaniały. Potrawę możesz podać na niemal każdą okazję – sprawdzi się jako poczęstunek dla gości oraz składnik codziennego obiadu. Równie dobrze smakuje bez żadnych dodatków. Zacznij przygotowania: oczyść i osusz mięso, a następnie pokrój je na filety. Dopraw przyprawami: majerankiem, granulowanym czosnkiem oraz pieprzem, i smaż na rozgrzanej patelni z pieczarkami. Teraz czas na sery: gorgonzolę i ementaler zetrzyj na tarce i podgrzewaj na patelni razem z mięsem. Smaż do momentu ich stopienia. Całość polej śmietaną i dodaj sos sałatkowy. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i duś jeszcze przez kilka minut. Jako zwieńczenie przygotowań przypraw potrawę posiekaną bazylią oraz innymi ziołami. Serwuj z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Przygotuj tę pyszną pierś z kurczaka na najbliższą okazję.