Roladki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
1221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

443 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

480 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

15 sztuk

100 mililitrów

7 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż i pokrój na cienkie paski.

Roladki z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Pomieszaj je z Fixem Knorr i zawiń w nie śliwki. Roladki zabezpiecz, przekuwając je wykałaczką. Całość umieść w nagrzanym do 200°C piekarniku i piecz przez 15 minut.

Roladki z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z ketchupem i wodą. Upieczone roladki podawaj z powstałym dipem meksykańskim.

Roladki z kurczaka  - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 21.02.2017

    Wyszły trochę suche.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Skruszeniec

    Mirek Skruszeniec , 21.11.2016

    Robiłam i wyszły twarde.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Skruszeniec

    Mirek Skruszeniec , 21.11.2016

    Robiłam i wyszły twarde.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Skruszeniec

    Mirek Skruszeniec , 21.11.2016

    Robiłam i wyszły twarde.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka Roladki z kurczaka

Szukasz ciekawej alternatywy dla kotletów z kurczaka? Spróbuj chrupiących roladek! Delikatne białe mięso łączy się w nich ze słodkimi suszonymi śliwkami oraz pikantnym sosem meksykańskim. Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Przekrój na pół piersi z kurczaka i pokrój na paski o takiej szerokości, jakiej chcesz otrzymać roladki. Obtocz w panierce i zawiń w każdą z nich suszoną śliwkę. Wybierz owoce bez pestek, duże i mięsiste. Jeśli lubisz inne, wykorzystaj je – dobrze smakować będą np. suszone morele. Zabezpiecz całość wykałaczkami i upiecz. Gotowe roladki powinny być delikatne i chrupiące. Następnie przygotuj sos meksykański. Jeśli lubisz naprawdę ostre smaki, dodaj do niego łyżeczkę pokrojonej drobno papryczki chili. Roladki serwuj jako danie obiadowe, z dodatkiem opiekanych ziemniaków albo frytek. Bardzo dobrze nadają się także jako przekąska na przyjęcie – wtedy podawaj je z kawałkami tortilli. Przygotuj do nich sałatkę np. z roszponki albo rukoli i pomidorków koktajlowych. Spróbuj!