Zapiekanka z ziemniaków z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków z białym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

null

3 łyżki

null

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

null

400 gramów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasze zalej gorącym mlekiem, odstaw pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.

Krok 2

Ugotuj ziemniaki i stłucz je tłuczkiem. Wymieszaj z kaszą i białym serem.

Krok 3

Następnie dodaj 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę i przyprawy.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.

Krok 5

Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej