Zapiekanka z łososiem i ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Złocista zapiekanka z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

347 osób wydrukowało

Pobierz pdf

504 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

5 sztuk

8 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj na półtwardo, a następnie pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Do kielicha blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawę Knorr i pieprz. Całość zmiksuj.

Krok 3

Do dużej miski przełóż pokrojone ziemniaki, łososia, cebulę i ser. Całość zalej przygotowaną masą i wymieszaj.

Krok 4

Zawartość miski przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45 minut w temperaturze 175 st. C. Podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej