
Składniki
150 gramów
1 łyżka
5 sztuk
8 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj na półtwardo, a następnie pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Do kielicha blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawę Knorr i pieprz. Całość zmiksuj.
Krok 3
Do dużej miski przełóż pokrojone ziemniaki, łososia, cebulę i ser. Całość zalej przygotowaną masą i wymieszaj.
Krok 4
Zawartość miski przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45 minut w temperaturze 175 st. C. Podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej