
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
150 mililitrów
200 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
2 pęczki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
5 plastrów
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź, a następnie przeciśnij przez praskę. Dodaj kwaśną śmietanę, margarynę i dopraw do smaku. Wymieszaj dokładnie na jednolite puree.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną 36% i szklanką wody. Zagotuj i wystudź. Po tym czasie wbij jajka i dokładnie rozmieszaj.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz czosnek i pokrojoną w paski szynkę. Następnie dodaj szpinak i odsączone mięso tuńczyka. Całość połącz z serowym sosem.
Krok 4
Naczynie żaroodporne natłuść i przełóż do niego przygotowany farsz.
Krok 5
Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym puree. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 35 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej