Brokuły i kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły i kebab

Autor: Margozonta

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

25 dekagramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonej wodzie gotujemy brokuły. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Piersi z kurczaka (jedna podwójna lub dwie pojedyncze) kroimy w kostkę, łączymy z przyprawą Kebab Knorr i smażymy.

Krok 2

Przygotowujemy sos czosnkowy. Łączymy Fix Knorr z sosem czosnkowym, 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu. Ser żółty ścieramy na tarce.

Krok 3

W prostokątnej blaszce układamy kolejno warstwami: makaron, pierś z kurczaka, polewając go sosem czosnkowym, makaron, brokuły, makaron i starty żółty ser. Wstawiamy do piekarnika na ok.15-20 minut na 180 stopni. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły i kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej