
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 szklanki
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotuj w osolonej wodzie przez 15-20 min, odsącz.
Krok 2
Rozmrożoną rybę z każdej strony posyp oregano i solą, z jednej strony pieprzem cytrynowym a z drugiej czarnym.
Krok 3
Płatki kukurydziane włóż do czystej reklamówki i zgnić wałkiem tak, aby powstały mniejsze kawałki.
Krok 4
Mintaja obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach.
Krok 5
Rybę usmaż na maśle* z dodatkiem oleju. Podawaj z ryżem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej