
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.
Krok 2
W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.
Krok 3
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.
Krok 4
Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej