Mintaj w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

200 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz solą, pieprzem i podziel na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przełóż nią rybę. Odstaw na minimum godzinę.

Krok 3

Do miski wbij jajko, wlej szklankę wody pół zwykłej, pół mineralnej. Rozbełtaj i dosyp mąki tyle, aby wyszło dosyć gęste ciasto.

Krok 4

Dodaj sól, przyprawy według upodobań, pieprz i łyżeczkę proszku do pieczenia lub sody.

Krok 5

Kawałki ryby razem z cebulą zanurzaj w cieście i kładź na gorący tłuszcz. Podawaj na ciepło z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej