Kurczak z pomidorami i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorami i mozzarellą

na pikantną nutę

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

heart
1330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

261 osób wydrukowało

Pobierz pdf

413 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

5 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz. Każdą z nich natnij z boku w taki sposób, aby powstała kieszeń.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą, a następnie posmaruj piersi powstałą marynatą. Mięso odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Pomidory i bazylię pokrój w cienkie paski, a ser zetrzyj na tarce.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystko i gotowym farszem napełnij kieszenie w piersiach. Otwory zepnij wykałaczkami.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane mięso smaż na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu wszystkie porcje przekrój pod skosem na pół. Mięso podawaj z chrupiącą bagietką z ziołowym masłem i sałatą. Smak potrawy świetnie uzupełni Ketchup Hellmann's Łagodny.

Kurczak z pomidorami i mozzarellą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z pomidorami i mozzarelląKurczak z pomidorami i mozzarellą

Kurczak we włoskim stylu – to nasz pomysł na twój szybki i pyszny obiad. Pikantne piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą zrobisz błyskawicznie, a do przygotowania tego aromatycznego dania potrzebujesz jedynie kilku składników – piersi z kurczaka, suszonych pomidorów, listki świeżej bazylii, mozzarelli, oliwy po suszonych pomidorach i przypraw. Warto wypróbować ten przepis i spróbować nową, bardzo smaczną wersję faszerowanych piersi z kurczaka. By je zrobić, najpierw natnij każdą z piersi z kurczaka tak aby powstała kieszeń, potem natrzyj marynatą, a następnie wypełnij prawdziwie włoskim farszem. Stworzą go pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i bazylia oraz starty ser mozzarella, które rozkosznie roztopi się podczas smażenia. Idealnym dodatkiem do tak przygotowana będzie chrupiąca bagietka i sałatka ze świeżych pomidorów i sałaty.