Kotlety rybne ze szczupaka - przepis: zrazy | Przepisy.pl pixel

Zrazy ze szczupaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżki

150 mililitrów

200 mililitrów

farsz:

6 sztuk

6 sztuk

8 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.

Zrazy ze szczupaka - Krok 1

Krok 2

Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.

Zrazy ze szczupaka - Krok 2

Krok 3

Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.

Zrazy ze szczupaka - Krok 3

Krok 4

Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.

Zrazy ze szczupaka - Krok 4

Krok 5

Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.

Zrazy ze szczupaka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy ze szczupakaZrazy ze szczupaka

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.