Zrazy wołowe w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wołowe w sosie cebulowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
543 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

347 osób wydrukowało

Pobierz pdf

426 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 1

Krok 2

Następnie posmaruj musztardą, na niej ułóż plaster boczku i ćwiartkę ogórka.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 2

Krok 3

Całość zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką po czym obsmaż na oleju.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż ją wraz z mięsem.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 4

Krok 5

Następnie do garnka wlej 500 ml wody, zagotuj, wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr, która wzbogaci smak potrawy. Następnie duś zrazy do momentu aż będą miękkie (ok. 1 godziny). Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z ulubioną kaszą.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Sos możesz zagęścić dodając śmietanę.

44

Opinie o przepisie

  • Grażyna Suchocka

    Grażyna Suchocka , 29.02.2016

    A ja smaruję też musztardą, daję boczuś, ogórek kiszony i słupki chleba razowego....mmmmmmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Skwierawski

    Damian Skwierawski , 29.02.2016

    Po co ten bulion? To zbyteczne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Majka

    Marek Majka , 29.02.2016

    Iwonka a kiedy zapraszasz? Następnego dnia pójdę do Marka i powiem Wam kto zrobił lepsze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Fijalkowska

    Danuta Fijalkowska , 29.02.2016

    Marlenka nie sciemniaj!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Socha

    Paweł Socha , 29.02.2016

    Nasze....najlepsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Drypczewski

    Zdzisław Drypczewski , 29.02.2016

    Zostaje przy płatkach. 8-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Rutkowski

    Andrzej Rutkowski , 29.02.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Wolert

    Stanisław Wolert , 29.02.2016

    tyle roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Borczyk

    Grazyna Borczyk , 29.02.2016

    To piękne danie zrobiła Ci Justyna ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Kurcin

    Kazimierz Kurcin , 29.02.2016

    Ala musi dobrze smakować życzę smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Dziadzia

    Pawel Dziadzia , 29.02.2016

    Ja zaczynam od posypania papryką i solą,smaruję musztardą sarepską,do środka daję posiekaną cebulę i ogórek kiszony,słupki boczku wędzonego i kiełbasy śląskiej,całość zawijam i przeszywam szpilą nierdzewną.Po obsmażeniu z wszystkich stron podlewam ciepłą wodą i duszę pod przykryciem.Sos zagęszczam zawiesiną z wody i kopiastej łyżeczki mąki prażonej .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Pawlak

    Danuta Pawlak , 29.02.2016

    Ale apetycznie wygląda, zapewne super smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Popek

    Jolanta Popek , 29.02.2016

    NAJLEPSZE JEDZONKO,UWIELBIAM ZRAZY

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Nawrocka Szmyt

    Dorota Nawrocka Szmyt , 29.02.2016

    Pysz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Szypiłło

    Marian Szypiłło , 29.02.2016

    a która zaprosi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Zadroga

    Ewa Zadroga , 29.02.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Mirosława Hoffmann

    Aleksander Mirosława Hoffmann , 29.02.2016

    no i zdrowa kasza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Kartasiński

    Wiesław Kartasiński , 29.02.2016

    i tyły rosną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugenia Pawletko

    Eugenia Pawletko , 29.02.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 29.02.2016

    Pychotka wołowinę uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Mrozik

    Janusz Mrozik , 29.02.2016

    Jadłeś to ? Najlepsze zrazy zawijane robiła moja żona. Była, niestety.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Berlińska

    Wiesława Berlińska , 29.02.2016

    Ja też nie używam wykałaczek i do środka daję cebulę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Kupiec

    Bogusław Kupiec , 29.02.2016

    Dzisiaj na obiad miałem " czarny kawior" .zaszalalem zjadłem dwie sztuki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kowalska

    Teresa Kowalska , 29.02.2016

    Mania Iga Miłek z umiarem nic nie szkodzi ,polecamSylimarol ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Moscinski

    Jerzy Moscinski , 29.02.2016

    Na sam widok ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Biegajski

    Paweł Biegajski , 29.02.2016

    Szanuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 29.02.2016

    Były u mnie miesiąc temu..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mania Iga Miłek

    Mania Iga Miłek , 29.02.2016

    Ciężkostrawne a więc nie są zdrowe. Nie ujmuje im to smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Sroka

    Basia Sroka , 29.02.2016

    Pysznosci.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Janaszak

    Józef Janaszak , 29.02.2016

    Moniko kiedy mam wpaść na wspaniałe frykasy- pozdrawiam was serdecznie- mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy wołowe w sosie cebulowymZrazy wołowe w sosie cebulowym

Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.