
Składniki
600 gramów
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
50 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w centymetrowe grubości kotlety, ułóż pomiędzy dwoma warstwami folii i dokładnie rozklep na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawa do mięs. Wątrobę pokrój w cienkie plastry. Plastry przelej wrzątkiem.

Krok 2
Drobno pokrojoną słoninę wysmaż na patelni, na powstałym tłuszczu podsmaż pokrojone w plastry cebule i grzyby. Wystudzony farsz połącz z drobno pokrojonym pasztetem.

Krok 3
Na płaty mięsa nanieś odpowiednią ilość farszu, połóż kawałek wątroby, a całość zroluj zwijając wcześniej do środka boki. Zrazy zabezpiecz wykałaczką, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.

Krok 4
Mięsne roladki obtocz w mące, obsmaż ze wszystkich stron na patelni, dodaj koncentrat pomidorowy. Całość zalej około 600ml wody, żeby danie nie straciło smaku podczas duszenia dodaj Kostki do mięs pieczeniowe Knorr, przykryj i duś około 30 minut aż mięso zrobi się miękkie, a sos zgęstnieje. Przed podaniem pamiętaj aby usunąć wykałaczki ze zrazów.


Dobra rada:
Przygotowując farsz możesz go wzbogacić dodając suszoną, wędzoną śliwkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej