Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.

Krok 2

Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.

Krok 3

Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.

Krok 5

Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.

Krok 6

Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej