Pizza Diavola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Diavola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

200 gramów

500 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.

Krok 2

Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.

Krok 3

Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej