
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
200 gramów
500 gramów
20 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.
Krok 2
Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.
Krok 3
Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.
Krok 4
Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej