
Składniki
1 łyżka
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
15 gramów
60 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie, dodaj mąkę, sól, po łyżce oleju i otrębów.
Krok 2
Dłońmi zwilżonymi w oleju wyrób ciasto.
Krok 3
Podziel je na dwie kule i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 4
Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokąt. Wyłóż na blaszkę lekko posmarowanej margaryną i uzupełnij ulubionymi składnikami.
Krok 5
Piecz przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej