
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.
Krok 2
Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.
Krok 3
Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.
Krok 4
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej