Pizza alla siciliana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza alla siciliana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie plasterki i smaż na oliwie z oliwek 15 minut.

Krok 2

Dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę gałki muszkatołowej. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i drobno posiekaj.

Krok 4

Ciasto na pizzę skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Ułóż na nim pomidory, smażoną cebulę i pokrojone w drobne kawałki karczochy.

Krok 6

Na szczycie ułóż mozzarellę pokrojoną w plastry.

Krok 7

Całość skrop oliwą z oliwek i piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej