Zrazy z pieczarkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy z pieczarkami i cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

20

2

100

1 sztuka

1 ziarno

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój na plastry grubości 1 cm. Następnie rozbij na cienkie płaty. Oprósz każdy z nich przyprawą Knorr.

Krok 2

Przygotuj farsz - 1 cebulę, cukinię i pieczarki pokrój w kostkę, koperek posiekaj. Przesmaż wszystko razem na rozgrzanej oliwie i dopraw do smaku. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj.

Krok 3

Gotowy farsz nakładaj na płaty mięsa, zwiń zrazy, zepnij każdy wykałaczką i oprósz je mąką.

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na oliwie. Zalej białym winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, odparuj. Wlej 0,6 l wody, włóż zrazy i duś na małym ogniu ok. 40 minut.

Krok 5

Sos Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i wlej do wywaru ze zrazami. Gotuj jeszcze chwilę. Podawaj z sosem i kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej