
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
20 gramów
3 sztuki
2 sztuki
30 gramów
200 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 2
Cebule i czosnek posiekaj. Na maśle smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj posiekaną kapustę oraz majeranek. Dopraw przyprawą Knorr.

Krok 3
Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka, a płyn odparuje.

Krok 4
Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Knorr i nałóż gotową kapustę. Całość zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą
Kulebiak, czyli duży, wypiekany pieróg, to danie pochodzące z kuchni kresowej. Najlepiej sprawdzi się serwowany na ciepło jako dodatek do mocno przyprawionego, czystego barszczu czerwonego lub jako samodzielna przekąska. Do jego przygotowania będzie potrzebny filet ryby (najlepiej sprawdzi się łosoś), ciasto drożdżowe, kiszona kapusta, cebula, jajka oraz przyprawy. Kiedy ciasto będzie już swobodnie odchodzić od ścianek naczynia, rozwałkuj je i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Do farszu dodaj suszone grzyby i podsmażone pieczarki. Tak przygotowane nadzienie zawiń w ciasto. Aby wypiek miał złocisty kolor, nie zapomnij posmarować go przez pieczeniem żółtkiem. Ponacinaj ciasto – dzięki temu nie pęknie pod wpływem temperatury. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem – możesz dodać także czosnek i posypać potrawę natką pietruszki lub kminkiem. Jeśli zostały Ci fragmenty ciasta, możesz zrobić z nich dekorację. Ułóż je w formę warkocza, lub pasków, a talerz ozdób świeżym rozmarynem. Zainspiruj się naszym przepisem.